Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında kültürümüzü daha yakından tanımaya devam ediyoruz. Okulumuz anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nazlı Şener eşliğinde "Memleketim Nevşehir " adlı hikaye kitabını okudular. Peri bacaları ve sıcak hava balonu ile ilgili bilgiler edindiler. Ardından kitap ile bütünleştirilmiş Scamper-Sanat etkinliği ile çalışmalarını tamamladılar.

Nis

Islanmayan peçete deneyi gerçekten havanın gücünü gösteren, basınç kavramının kanıtlayan deneylerden biridir. Havanın varlığını ve basıncını çocuklara göstermenin birçok yolu var. Yapılan deneyde bardak su dolu kaba sokulduğunda peçete ıslanmaz çünkü bardaktaki hava, suyun peçeteye ulaşmasını engellemiştir. Anasınıfı öğrencilerimizin, öğretmenleri Nazlı Şener eşliğinde yaptığı deney çalışması.

Nis

Anasınıfı B şubesi öğrencilerimiz, öğretmenleri Nazlı Şener koordinesinde yüzen yumurta deneyi yaptılar. 2 kavanozdan birine soğuk su diğerine su ve tuz koyan öğrencilerimiz, içinde tuzlu suya bırakılan yumurtanın batmadığını gözlemlediler.

Nis

1/C sınıfıöğrencileri, öğretmenleri Meral YAMAN gözetiminde kesirler konusunu işlemişlerdir.

1.Bütün, yarım ve çeyrek modellerinin kesir gösterimlerini kullanır.

2.Bir bütünü eş parçalara ayırarak eş parçalardan her birinin birim kesir olduğunu belirtir.

3.Pay ve payda arasındaki ilişkiyi açıklar." kazanımlarıyla ilgili olarak öğretmenimiz tarafından gerekli açıklamalar yapıldıktan sonra öğrencilerimiz kendi yaptıkları etkinliklerle pekiştirmişlerdir.

Nis

Anasınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Serpil Saydam eşliğinde “Ramazan Bayramı Etkinliği” kapsamında eski bayram geleneklerini canlandırarak çocuk gözüyle eski bayramların nasıl olduğunu öğrendiler. Toplumun ortak değerlerini ve simgelerini yaşatmaya çalıştılar.

Nis

2/A sınıfı öğrencilerimiz arasında sevgi ve dostluk nişanesi olarak, öğretmenleri Yasemin Güner koordinesinde hediyeleşme etkinliği düzenlendi. Öğrencilerimiz arasındaki dostluğun artırılması, dini ve kültürel değerlerimizi benimsemeleri adına yapılan etkinlik için sınıfımıza teşekkür ederiz.

Nis

Sınıf Öğretmenimiz Hakan Yorulmaz'ın koordinesinde 23 Nisana hazırlık etkinlikleri kapsamında 2.sınıf öğrencilerimiz arasında çuvalla koşu yarışması yapıldı. Oyun hedefe varma, zamanla yarışma, düşmeme, çuvalın düşmemesi, sıçrama, dayanırlık ve denge içermektedir. Heyecanlı, temposu yüksek ve seyir zevki bir o kadar da keyiflidir.

Nis

3/A sınıfı öğrencileri, Ramazan Bayramı'nın gelişini öğretmenleri Merve Kızıldil eşliğinde yaptıkları etkinlikle kutladılar. Manevi değerlerimizin kaybolmaması ve toplumsal değerlerin hatırlandığı, iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı günlerdir bayramlar.

Nis

Anasınıfı B şubesi öğrencileri, öğretmenleri Nazlı Şener koordinesinde Ramazan Bayramı etkinliği ile bayram sevinci ve heyecanı günler öncesinden yaşayarak çeşitli motifler tasarladılar. Bayramlıklarını giyerek; şeker,çikolata,kolonya vs. bayramlaşma etkinliğini yaptılar.

Nis

Denge, çocukların geliştirebileceği en önemli temel becerilerden biridir ve hayattaki çoğu şey gibi, daha dengeli olabilmek zaman ve pratik gerektirir. Çocuklar için dengede olmak düşmemek anlamına gelir. Anasınıfı B şubesi öğrencileri, öğretmenleri Nazlı Şener koordinesinde küp şekerlerden kule yaparak çekirdek kasları ve el-göz koordinasyonunu geliştirmeye çalışmışlardır.

Nis

1/C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Meral Yaman gözetiminde matematik dersinde "Zamanı Ölçme " konusu ve  " Tam ve yarım saatleri okur ve gösterir."  kazanımıyla ilgili olarak" Saat Yapımı ve Saatleri Okuma " etkinliğini gerçekleştirmişlerdir. Etkinlikte öğrencilerin tam ve yarım saatleri okumayı öğrenmelerinin yanında  el becerilerinin geliştirilmesi, el, göz koordinasyon yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Öncelikle öğrencilerimiz kendi hazırladıkları saatler üzerinde akrep ve yelkovan kavramını öğrenerek tam ve yarım saatleri öğrenmişlerdir. Öğrencilerimizin daha sonra konuyu daha iyi kavrayabilmeleri için öğretmenleri Meral Yaman tarafından yönlendirilerek 1 gün 24 saat etkinliği gerçekleştirdiler.

Nis

Serbest etkinlikler dersinin amacı, öğretici ve eğlendirici etkinlikler yoluyla öğrencilerin okulu daha çok sevmelerini, kendilerini okulda daha rahat ifade etmelerini, güvende hissetmelerini sağlamak, sosyalleşmelerine yardımcı olmaktır.

Bu doğrultuda Sınıf Öğretmenimiz Emine Geçim Bilgiç'in organizesiyle velilerimiz sınıfa gelerek etkinliklere katkıda bulunuyorlar. Bu hafta ki etkinlik Büşra Bıçak tarafından yapıldı.

Nis

16.03.2023 tarihinde, 09.45 - 12.00 saatleri arasında velilerimizin katılımı ile 2.Dönem veli toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıda geçtiğimiz dönemin genel değerlendirmesi ve 2.dönemin planlaması yapıldı.

Toplantıda okulun genel yapısını, değerlerini ve standartlarını daha yakından tanıma fırsatı bulan velilerimiz başarıyı arttıracak önlemler hakkında fikirlerini de paylaşmış oldular.

Nis

Anasınıfı B şubesi öğrencileri, öğretmenleri Nazlı Şener eşliğinde sanat etkinliği saatinde, 2 Nisan Dünya Otizm farkındalığına değinip bu yönde çalışmalar yaptılar. "Bireysel farklılıklarımız bizi güçlü kılar, farklı olsak da çocuğuz ve arkadaş olabiliriz" sözlerine dikkat çektiler.

Anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nazlı Şener eşliğinde deney gününde fasulye,nohut ve mercimek çimlendirme etkinliğiyle tanıştılar.

İlk olarak etkinlik süreci anlatıldı, daha sonra çocuklara sorular soruldu.Fasulye nasıl çimlenir? Büyüme aşamaları nasıl olur? Biz fasulyeyi nasıl büyüteceyiz? vb. sorularla beyin fırtınası gerçekleştirildi. Daha sonra eğitici videosu izlenerek pekiştirildi. Sıra deney saatine geldiğinde fasulyelerimizi pamukların arasına yerleştirdik ve büyüme aşamalarını gözlemlemek için sınıf pencerelerine astılar.