Ekm

Çocuklarımız, problem çözme becerilerini kullanıp, akış diyagramları hazırlayarak, çalışan robot tasarımları için mantıksal düşünme becerilerini harekete geçirmeyi öğrenirler. Bu kazanımlarla analitik düşünme becerilerini geliştiren çocuklarımız, üretken ve keyifli zaman geçirmiş olurlar.

10-25 Ekim Haftası Codeweek Haftasıdır. Codeweek haftası kapsamında 4-A sınıfımız öğrencileri, sınıf öğretmenleri Metin HANİLÇİ koordineliginde "Küçük Dostlarımızı Seviyoruz" adlı kodlama etkinliğini gerçekleştirdiler

Ekm

Mehmet Zeki İlkokulu olarak Okulum Temiz Belgemizi, Okul Müdürümüz Orhan BULUT'un da katıldığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği programda ilimizdeki 44 okulla birlikte teslim aldık. Emeği geçen başta Müdür Yardımcımız Sami URUK olmak üzere; tüm yönetici,öğretmen ve personellerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Anasınıfı B şubesi öğrencileri, öğretmenleri Nazlı ŞENER rehberliğinde, içinde bulunduğumuz sonbahar mevsiminin dokusunu, kokusunu ve özelliklerini hissetmeleri; ayrıca tüm mevsimlerle karşılaştırarak öğrenmelerini ve pekiştirmelerini sağlamak adına  "SONBAHAR RONDU" adlı etkinliği yaptı.

Ekm

Müzik ve Ritim, çocukların rahatlığını ve kendini doğru şekilde ifade etmesini sağlar. Çocukta ritim duygusu gelişir ve işitsel olarak daha kolay algılamaya başlar. Ana Sınıfı B şubesi öğrencileri, Müzik Etkinliği saatinde Bir Zamanlar Kral İdim Mısıra şarkısı eşliğinde oyun oynadılar. Yapılan bu etkinlik ile müzik ve ritim eşliğinde hareket edebilme kazanımını edindiler.

Ekm

Avrupa kod haftası herkes için kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan etkinlikler bütünüdür.

Bu etkinlikler ile farkındalık oluşturmak amacıyla okulumuz öğrencilerinin katılmalarıni sağlayarak kodlamanın önemiyle ilgili bilgiler vermeyi ve beceri kazandırmayı planlıyoruz. Bu doğrultuda 2.sınıf öğrencilerimizin çalışmaları eğlenceli şekilde devam etmektedir.

Ekm

Okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı olması amacıyla sürdürülen "Okulum Temiz " programına Mehmet Zeki İlkokulu olarak başvurumuzu yapıp belgemizi aldık. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederiz.

Eyl

Ana sınıfları ve 1.sınıfların yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte öğrencilerimizin okulda olmadığı dönemde,  salgınla ilgili gerekli uyarı ve işaretler tüm çalışma arkadaşlarımızla birlite daha belirgin hale getirilmiştir.

Eyl

Okulumuz İngilizce Öğretmeni iken 2020 Yılı İller Arası Yer Değişikliğinde Muğla/ Marmaris İçmeli İnayet Coşkun-Kodak-Kamil Acarer İlkokulu'na atanan Fatma TORĞUT bugün itibariyle okulumuzdaki görevinden ayrılmıştır. Okulumuzda görev yaptığı süre içinde göstermiş olduğu olumlu yaklaşım ve öz verili çalışmalar nedeniyle herkesin takdirini kazanan öğretmenimize bundan sonraki yaşamında sağlık, başarı ve mutluluk dileriz.

Eyl

2020-2021 eğitim-öğretim yılının ders zilini çaldık ve İstiklâl Marşımızı bir tarafımız eksik okuduk. Kurallara uyup, 21 eylülde öğrencilerimizle birlikte daha coşkulu daha yüksek sesle söylememiz temennisiyle.

İlimizde yaşanan depremin ardından göstermiş oldukları duyarlılık ve okulumuz öğrencilerine yapmış oldukları katkıdan dolayı ESKİŞEHİR/TEPEBAŞI Milli İrade İlkokulu Ailesine teşekkür ederiz.

Kesilmiş bir kol gibi,omuz başımızdaydı boşluğunuz.Hoş geldiniz...

Ekm

2019-2020 İl İçi Yönetici Yer Değiştirme süreci neticesinde; Ziya Gökalp İlkokulu'ndan okulumuza Müdür Yardımcısı  olarak görevlendirilen Muhammet ÇELİK okulumuzdaki görevine başlamıştır.

Müdür yardımcımıza yeni görevinde başarılar dileriz.

Eyl

Okul yöneticilerimizle, öğretmenlerimizle ve tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte okulumuzu yüz yüze eğitime hazırlıyoruz.