Eyl

Yüz yüze eğitimin başlayacağı 21 eylülden önce okulumuz ana sınıfı ve 1.sınıf öğretmenleriyle genel bir istişare toplantısı yapıp pazartesi günü için alınacak tedbirler ile ilgili öğretmenlerimizi bilgilendirdik.

Eyl

Okul yöneticilerimizle, öğretmenlerimizle ve tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte okulumuzu yüz yüze eğitime hazırlıyoruz.

Eyl

Bakanlığımız tarafından yüz yüze eğitimin 21 Eylülde başlayacak açıklaması ile öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği için okulumuzda gerekli dezenfektan işlemleri yapılmıştır. Bununla birlikte sınıflarımız sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenmiştir. Öğretmenlerimize sosyal mesafe kuralları ve hijyene dair gerekli bilgilendirmelerin yapılmış olmasıyla birlikte tüm hazırlıklarımız tamamlanmış bulunmaktadır. Siz değerli öğrencilerimizi bekliyoruz.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme' çalışmaları kapsamında Mehmet Zeki İlkokulu olarak hassasiyetle üzerinde durduğumuz temizlik ve hijyen konusunda Okul Müdüründen-Yardımcı Personeline herkes üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmektedir.

Ağu

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinden dolayı COVID-19 önlemleri eşliğinde sene başı öğretmenler kurul toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantımız esnasında özellikle salgın sürecinde yapılabilecekler hakkında öğretmenlerimizin görüşlerine başvuruldu ve alınacak önlemler kurul tutanağımızda kayıt altına alındı. Alınacak önlemlerin uygulanması için okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve velilerin birlikte hareket etmesi vurgulandı. Bu sürecin birlikte atlatılacağı temennisi ile toplantı sonlandırıldı.

Ana Sınıfı A Şubesi öğretmenimiz Nazlı ŞENER ve öğrencileri STEM etkinliği ile bilgi temelli hayat problemine çözüm oluştururken hem üreterek öğrendiler hem de müfredatın gerektirdiği hedef kazanımları günlük hayatın bir parçası olarak deneyimlediler.

Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

Bu vesileyle başta okulumuz öğretmenleri olmak üzere bütün kadınlarımızın bu önemli gününü canı gönülden kutluyoruz.

Şbt

İlimizde yaşanan deprem felaketinin ardından okulumuz ana sınıf öğrencilerine oyuncak yardımında bulunarak, öğrencilerimizin yanında olduklarını hissettiren TEKİRDAĞ/Kapaklı İsmet İnönü İlkokulu Sınıf Öğretmeni Esma Berber Süngü ve öğrencilerine duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Şbt

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin bitmesinin ardından okulumuz Mehmet Zeki İlkokulu'nda karne töreni düzenlendi. Düzenlenen törene okulumuz öğretmenleri, öğrencilerimiz ve çok sayıda velimiz katıldı.

Tüm sınıfları gezerek öğrencilerimize karnelerini dağıtan Okul Müdürümüz Orhan BULUT, öğrencilerimizden tatilde dinlenmelerini, eve kapanmamalarını, oyuna ve gezmeye vakit ayırmalarını ve dinlenmiş bir şekilde tekrar okula dönmelerini istedi.

Şbt

İlimizde yaşanan deprem nedeniyle okul bahçemize kurulan AFAD Çadırları Adana Afad Bölge Müdürlüğü'nden gelen ekipler tarafından kaldırılarak okulumuzun eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi sağlandı.

Şbt

Elazığ'da meydana gelen deprem nedeni ile ihtiyaçları yerinde tespit etmek amacıyla ilimizdeki tüm öğretmenler öz veriyle çalışmaya devam etmektedir.

Ock

İlimizde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin hasara neden olduğu evlerde yaşayan mağdur vatandaşlar okul bahçemizde kurulan çadırlara yerleştirildi.

Ock

İlimizde meydana gelen deprem felaketi nedeni ile tüm okullarımızda olduğu gibi okulumuz Mehmet Zeki İlkokulu da sabaha kadar vatandaşlarımızın hizmetindedir.

Ock

Eğitim-öğretimde başarıyı arttırmada ve Kurum kültürü oluşturmada birlikteliğe önem veren okulumuz öğretmenleri periyodik dönemlerde bir araya gelmeye devam etmektedir.

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Atatürk Anaokulu koordinesinde okul öncesi öğrencilerine yönelik STEM çalışmasının hazırlıkları tamamlanmış olup projeye ana sınıflarımız iki çalışmayla katılmışlardır.