Şbt

Görsel sanatlar dersinde amacımız; Çocukların yaratıcılık yönlerini geliştirmek, temel sanat bilgilerini çocuğun yetenek düzeyine paralel olarak kazandırmak ve çocukların çevre ile ilgili gözlemlerini, izlenimlerini, duygularını, düşüncelerini ifade edebilme yeteneği kazandırmaktır.

1/A sınıfımızın, öğretmenleri Feyzi Özdemir koordinesinde Görsel Sanatlar dersinde yaptıkları çalışmalar.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Serpil Saydam ile birlikte fon kartonu ve artık materyalleri ( hamur kutuları, makarna, boncuk, pipet ) kullanarak vurmalı müzik aleti olan marakası oluşturdular. Oluşturdukları marakasları ile sınıflarında söyledikleri şarkılara ritim tutarak eşlik ettiler.

Şbt

Gençlik ve Spor Bakanlığının iş birliğiyle yürütülen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında okulumuz 3.sınıf öğrencilerine sportif tarama testleri gerçekleştirildi. Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Spor Salonunda yapılan taramalarda yetenekli çocuklar tespit edilerek, yetenekli oldukları branşlarda yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Şbt

Anasınıfı A şubesi öğrencileri, öğretmenleri Serpil Saydam koordinesinde her hafta farklı gelişim alanını destekleyen kodlama saatinde yön kodlama etkinliğini gerçekleştirdiler. Renk, şekil ve mekânda konum kavramlarını kodlama ile pekiştiren öğrencilerimiz robotik kodlamanın mantığını kavramaya çalıştılar.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Nazlı Şener koordinesinde  "Aç Tırtıl Hikayesi" etkinliklerini gerçekleştirdiler. Önce hikaye okunup, haftanın günleri tekrar edildi. Aç tırtıl neler yedi sanat etkinliği yapıldı.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerimiz, öğretmenimiz Nazlı Şener koordinesinde 8 rakamını öğrendiler.Sanat etkinliği saatinde öğrenmenin kalıcılığını artırmak amacıyla 8 rakamından örümcek yaptılar.Her öğrencinin yapmış olduğu ürün sınıf panosunda sergilendi.

Şbt

Anasınıfı B şubesi öğrencilerimiz, öğretmenleri Nazlı Şener koordinesinde renkli kağıtlarla flamingo sanat etkinliğini yaptılar. El kaslarını geliştiren bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz hem flamingolar hakkında bilgi sahibi oldular hem de pembe rengi öğrendiler.

Ock

3/A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Merve Kızıldil'in hazırlamış olduğu tatil kumbaralarında güzel anılar biriktirip, aileleriyle birlikte dolu dolu bir tatil geçirmişlerdir.

Ock

Anasınıfı B şubesi öğrencileri, öğretmenleri Nazlı Şener'in anlattığı kaybolan eldivenler hikayesini dinledikten sonra sanat etkinli saatinde de kendi eldivenlerini tasarladılar. Bireysel hikâye dinlemenin çocukların anlama düzeylerini arttırdığı, grupla hikâye dinlerken birbirlerinden etkilenerek bedensel davranışlarında artış olduğu, bireysel dinlemelerde daha hareketsiz oldukları sonucuna ulaşılmıştır.

Ock

İsim farkındalığı, hem eşleştirme hem de dikkat becerilerini geliştiren çalışmalardır. Anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nazlı Şener rehberliğinde sanat etkinliğinde kış  mevsiminin özellikleri  ile ilgili sohbet ettikten sonra daire şekillerini  kesip kardan adam oluşturdular. Kardan adamların üzerine  isimlerini yazarak isim farkındalığı  çalışması  yaptılar.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nazlı Şener gözetiminde "Kelime Bulma" oyunu oynayarak, sözcük kapasitelerin arttırıp eğlenceli vakit geçirdiler. Bu etkinlikle unuttuğumuz, kullanmadığımız kelimeleri hatırlayıp, sözlük kullanmanın önemini pekiştirmiş olduk.

Ock

Anasınıfı B şubesi öğrencilerimiz; dikkat ve yoğunlaşma yetilerini arttırma, sosyal arkadaşlık duygularını geliştirme, grup içerisinde hareket etmeyi ve grubun bir parçası olmayı öğrenme adına öğretmenleri Nazlı ŞENER koordinesinde "Sandalye Kapmaca" oyunu oynadılar.

Ock

Dedektif Oyunu; dikkat, konsantrasyon ve odaklanma yetisini kuvvetlendirir; görsel algı ile hafıza tekniklerini geliştirir. Çocukların beyinsel gelişimi ve görsel algı yetisinin kuvvetlenmesi için de oldukça yararlıdır. Anasınıfı öğrencilerimizin, öğretmenleri Nazlı Şener eşliğinde yaptıkları etkinlik.

Ock

Başarılı çalışmalarla geçen bir dönemi geride bırakan Anasınıfı öğrencilerimiz cuma günü karne heyecanı yaşadılar. Nazlı Şener rehberliğinde ilk karne sevinçlerini karne töreniyle yaşadılar .Gerçekleştirilen karne töreninde ailelerin ve öğrencilerimizin mutluluğu görülmeye değerdi .
Dönem boyunca büyük özveri ile çalışan bütün öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.

Ock

19 Ocak Cuma günü eğitim-öğretimin sona ermesiyle birlikte öğrencilerimiz, karnelerini öğretmenlerinden aldılar. 3/F sınıfı öğrencilerimiz de karnelerini Sınıf Öğretmenleri Ayten Yüngül'ün elinden aldılar. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu ve başarı dolu bir dönem dileriz.