Okulumuz 1/D sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Yasemin Dündar rehberliğinde Elazığ Bilim Merkezi'ne gezi düzenlediler. Bilimsel açıdan merak uyandıran müzede öğrencilerimizin deneysel aletleri kullanmaları vasıtasıyla bilime karşı ilgileri arttı. Güzel ve etkili olan gezi öğrencilerimiz için oldukça faydalıydı.

2/F sınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Emine Geçim Bilgiç koordinesinde Sosyal Bilgiler dersinin doğal afetler konusundan deprem alt başlığını yaparak yaşayarak öğrenme ve afiş hazırlama yöntemini kullanarak deprem çantası hazırlama etkinliği yaptı.

Şbt

Gece gökyüzüne baktığımız zaman kümeler halinde parlak yıldızlar görürüz. Bu kümelere takımyıldız denir.  Öğrencilerimiz, öğretmenleri Nazlı Şener koordinesinde seçtikleri takımyıldızlarını çeşitli malzemeler kullanarak modellediler. Eğlenerek öğrenme modeli ile takımyıldızlarının bir arada bulunan yıldız topluluklarından oluştuğunu gözlemlediler.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Anasınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Serpil Saydam rehberliğinde Türk kültürümüzün önemli unsurlarından biri olan Nasreddin Hoca’ yı tanıdılar. Fıkralarıyla hepimizi güldüren ve zekâsıyla çağlara ışık tutan Nasreddin Hoca’nın deyimlerini dramatizasyon yolu ile canlandıran minik öğrencilerimiz eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirdiler. 3 fıkrası olay sırlama kartlarına göre anlatıldı ve çocuklara fıkra sıralamasına göre dizildi.

Şbt

Öğretmenimiz Nazlı Şener roket etkinliğine girişte uzay mekiğinin uzaya gönderilişi ile ilgili öğrencilerine video izlettirdi. Daha sonra roketin nasıl hareket ettiğini sorar ve çocukların cevapları dinlenir. Daha sonra deney yapmak için uzun bir ip, balon ve pipet hazırlanır. İp pipete geçirilir ve iki sandalye arasına bağlanır. Balın şişirilir ve ucu tutulur. Öğretmen şimdi ne olacak diye sorar ve tahminleri dinler. Balonun ucu bırakıldığı zaman balonunun hareket ettiği görülür. Balonun havası çıkarken, balonu iter ve balon basıncın etkisiyle arkaya doğru hareket eder.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayı temamız atasözleri ve deyimlerimiz idi. 3/C sınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Nesrin Erdağı öncülüğünde kültürel değerlerimizin en önemli olgusu olan atasözleri ve deyimlerimizi daha keyfli öğrenmek için çeşitli etkinlikler hazırladılar.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayı temamız atasözleri ve deyimlerimiz idi. 3/D sınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri İlkay Fırat öncülüğünde kültürel değerlerimizin en önemli olgusu olan atasözleri ve deyimlerimizi daha keyfli öğrenmek için çeşitli görseller hazırladılar.

Şbt

3-F Sınıf Öğretmeni Ayten YÜNGÜL ,öğrencilerine matematik dersinde  kesirler konusunun bütün, yarım,çeyrek ilişkisini kavratmak için yaparak yaşayarak öğrenme ilkesinden faydalanarak matematiğin hayatımızın içinde olduğunu bir kere daha hatırlattı. Çeşitli nesneleri ikiye bölerek parçaların birbirleriyle olan ilişkisinin farkına varmasını sağladı.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Nazlı Şener rehberliğinde "Güneş Sistemi" hakkında konuştular. Bu sistemde hangi gezegenlerin, yıldızların olduğu ve özellikleri hakkında bilgi sahibi oldular. Daha sonra herkes kendi gezegenini el işi kağıtlarına yapıştırıp sınıf panosunda sergilediler.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri Serpil Saydam gözetiminde şubat ayı faaliyeti olarak kültürümüzü yakından tanımaya yönelik çayda çıra oynadılar, türküler söylediler. Elazığ yöresel kıyafetlerini ve eşyalarını tanıttılar. Yöresel yiyecekleri ve farklı yörelerde isimlerinin neler olduğunu öğrendiler.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayı temamız atasözleri ve deyimlerimiz idi. 2/F sınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Emine Geçim Bilgiç öncülüğünde kültürel değerlerimizin en önemli olgusu olan atasözleri ve deyimlerimizi daha keyfli öğrenmek için oyunlar, maketler ve çeşitli etkinlikler hazırladılar.

Şbt

Anasınıfı öğrencilerimiz, mavi fon kartonun üzerine Nazlı Öğretmenin çizdiği dünya etkinliğinin yapımında çok eğlendiler. Mavi ve yeşilin bol olduğu bu dünyada öğrencilerimiz dünyanın yapısını ve kıtaları öğrendiler. Oyun hamurlarıyla dünyanın katmanlarını oluşturdular.

Şbt

Anasınıfı A şubesi öğrencilerimiz, öğretmenleri Serpil Saydam gözetiminde gerçekleşen programla, ünlü sanatçı Barış Manço'yu andı.

Barış Manço'nun televizyonda yıllarca ilgiyle izlenen ve yüzlerce çocuğun katıldığı "Adam Olacak Çocuk" programını, öğretmenleri eşliğinde yeniden canlandırdı.

Tekerlemeler, bilmeceler, şarkılar söyleyen öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de güzel anılar biriktirdiler.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nazlı Şener gözetiminde şubat ayı faaliyeti olarak çayda çıra oynadılar, türküler söylediler. Elazığ yöresel kıyafetlerini ve eşyalarını tanıttılar. Yöresel yiyecekleri ve farklı yörelerde isimlerinin neler olduğunu öğrendiler.

Şbt

2/B sınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Serpil ÇETİNKAYA koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

Öğrenci ve öğretmenlerimize “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi. Arama-Kurtarma faaliyetlerinde kullanılan araç-gereç, malzeme ve ekipmanlar hakkında bilgi verildi. Bilgilendirme için AFAD yetkililerine teşekkür ederiz.