Anasınıf Öğretmenimiz Serpil Saydam ve öğrencileri, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü haftasında bayrak rengi etkinliğini gerçekleştirdiler. Küçük kas kullanımını gerektiren bu hareketlerle kendi kültürüne ait özellikleri öğrendiler.

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında Elazığ Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda alanında uzman antrenörler ve cankurtaranlar denetiminde öğrencilerimize yüzme eğitimleri verilmeye başlandı.

İlimiz genelinde yapılan Akıl ve Zeka Oyunları turnuvasına 3/A sınıfı öğrencileri de öğretmenleri Merve Kızıldil koordinesinde katılım gösterdiler. Öğrencilerimiz; küre, mangala ve pentego oyunlarında kıyasıya yarıştılar. Düşünen, üreten ve her ortamda kendini daha iyi ifade eden bireyler yetiştirmek ve bu bireylerin bilişsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yapılan bu faaliyetler akıllar eğlenerek güçleniyor.

Ramazan, tüm Müslümanlar için hem yardımlaşma hem de bereket ayıdır. Ramazan demek paylaşmak demektir. Bu bilinci herkesin yakından gördüğü aydır. Anasınıfı öğretmenimiz Nazlı Şener de öğrencileriyle birlikte ihtiyaç sahibi insanlar için "Ramazan Kolisi" hazırlayarak öğrencilerinin birlik,beraberlik ve yardımlaşma duygularıyla hareket etmesine katkıda bulunmuştur.

Anasınıfı B şubesi öğrencilerimiz, öğretmenleri Nazlı Şener eşliğinde çiçekli taçlarını hazırlayıp baharın gelişi hakkında sohbet ettiler.  Okul bahçesinde ilkbaharda meydana gelen değişiklikleri gözlemlediler. Baharın gelmesiyle doğada oluşan değişikliklere dikkat çektiler.

İlimizde gerçekleşecek Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası için okulumuzda Mangala, Pentago, Küre, Eqilibrio ve Qbitz oyunlarında turnuvalarımız gerçekleştirildi. Katılım gösteren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Anasınıfı A şubesi öğrencilerimiz Osmanlı Dönemi Ramazan kıyafetleriyle öğretmenimiz Serpil Saydam'ın özel olarak hazırladığı Ramazan ayı panosu ile "HOŞ GELDİN RAMAZAN" diyerek Ramazan ayını büyük bir sevinçle karşıladılar ve mutlu anlar yaşadılar.

Anasınıfı B şubesi öğrenci̇leri, öğretmenleri Nazlı Şener eşliğinde 12 Mart İsti̇klal Marşı'mızın kabul edi̇li̇şi̇ni̇n 103. yılını çeşi̇tli̇ farkındalık çalışmalarıyla kutladılar.

Yapılan etkinlikle öğrencilerde İstiklal Marşı'nın önemi ve bayrağımızla ilgili farkındalık oluşturuldu.

Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

Bu vesileyle başta okulumuz öğretmenleri olmak üzere bütün kadınlarımızın bu önemli gününü canı gönülden kutluyoruz.

Anasınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Serpil Saydam eşliğinde gökkuşağı hakkında kısaca sohbet ettikten sonra gökkuşağı renklerini saydılar. Farklı renkteki kalemleri kullanarak kendi gökkuşaklarını oluşturdular.

Okulumuzda, tüm okullarla eş zamanlı olarak "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı. Anasınıfı Öğretmenimiz Nazlı Şener tarafından öğrencilerine deprem anında yapmaları gereken çök-kapan-kurtul hareketi gösterildi, deprem sonrası binadan nasıl çıkmaları gerektiği anlatıldı.

Okulumuzda, tüm okullarla eş zamanlı olarak "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı. Tatbikat öncesi öğrencilerimize bilgilendirme sunumları ile deprem esnasında alınacak önlemler ve yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Tatbikat sırasında planlı tahliye başarılı bir şekilde gerçekleştirildi ve güvenli bölgede toplanılarak yapılan sayım ile tatbikat sonlandırıldı.

Kesme yöntemiyle roket yapılır ve üstüne pipet yapıştırılır. Daha sonra 3 metre ip kesilerek pipetin içinden geçirilir. Ardından balon şişirilip ucu tutularak roketle birlikte yapıştırılır. Daha sonra balonun ucu bırakılarak roket uçurulur. Anasınıfı A şubesi öğretmenimiz Serpil Saydam ve öğrencilerinin yapmış olduğu deney çalışması.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayı temamız atasözleri ve deyimlerimizdi. 3/F sınıfı öğrencilerimiz, öğretmenleri Ayten Yüngül rehberliğinde kültürel değerlerimizin en önemli olgusu olan atasözleri ve deyimlerimizi daha keyfli öğrenmek için çeşitli etkinlikler hazırladılar.

Okulumuz 1/D sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Yasemin Dündar rehberliğinde Elazığ Bilim Merkezi'ne gezi düzenlediler. Bilimsel açıdan merak uyandıran müzede öğrencilerimizin deneysel aletleri kullanmaları vasıtasıyla bilime karşı ilgileri arttı. Güzel ve etkili olan gezi öğrencilerimiz için oldukça faydalıydı.